Chiril Gaburici va întreprinde o vizită oficială în România și va participa la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări

  • 14 Septembrie 2018 17:17
Chiril Gaburici va întreprinde o vizită oficială în România și va participa la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, va întreprinde o vizită oficială în România, în perioada 17-19 septembrie, unde va participa la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări. De asemenea, va avea întrevederi oficiale cu mai mulți miniștri de la București, printre care cel al Economiei – Dănuț Andrușcă, al Comunicațiilor și Societății Informaționale – Petru Bogdan Cojocaru, al Turismului – Bogdan Gheorghe Trif.

Astăzi, ministrul a convocat o ședință cu responsabilii din Ministerului pentru a discuta și analiza aspectele ce urmează a fi abordate în cadrul întrevederilor cu oficialii din România, precum și cu mediul de afaceri. „Îmi doresc să prezentăm investitorilor străini care sunt condițiile mediului de afaceri din Republica Moldova, de ce suntem competitivi și îi încurajăm să dezvolte afaceri la noi în țară. Sper să venim din România cu rezultate frumoase, care vor impulsiona creșterea investițiilor și dezvoltarea economică a țării”, a subliniat Chiril Gaburici.

În cadrul Forumului de Afaceri a celor Trei Mări, la care vor participa oficiali din 12 state, ministrul Chiril Gaburici va prezenta potențialul de cooperare al Republicii Moldova cu țările vecine din regiunea celor Trei Mări. De asemenea, participanții vor discuta despre interconexiunile energetice, de transport și digitale, potențialul de dezvoltare a inovațiilor, precum și vor avea întrevederi bilaterale axate pe întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM), aplicarea noilor tehnologii, incubatoarele de afaceri etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău