Chiril Gaburici la întâlnirea cu Transgaz | Au fost îndeplinite condițiile necesare pentru lansarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău

  • 27 August 2018 13:20
Chiril Gaburici la întâlnirea cu Transgaz | Au fost îndeplinite condițiile necesare pentru lansarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, întreprinde o vizită oficială în România, unde a avut o întrevedere și cu conducerea companiei Transgaz, care urmează să construiască gazoductul Ungheni-Chișinău.

În cadrul discuției, a fost evaluat stadiul actual îndeplinirii condițiilor necesare pentru lansarea construcției gazoductului. Potrivit ministrului, au fost îndeplinite condițiile necesare pentru lansarea construcției conductei. 

Transgaz a anunțat că este pregătită să demareze, la începutul lunii septembrie 2018, tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni, având în vedere că au fost întrunite condițiile contractuale stabilite.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău