Chiril Gaburici către Ambasadorul SUA, James Pettit | Vreau să aducem Tesla, Apple și IMB în R. Moldova

  • 07 August 2018 17:34
Chiril Gaburici către Ambasadorul SUA, James Pettit | Vreau să aducem Tesla, Apple și IMB în R. Moldova

„Vreau să aducem Tesla, Apple și IMB în sfera de producere din Republica Moldova. De asemenea, vreau să facem schimb de experiență cu reprezentanții acestor corporații”, a declarat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Ambasadorul a discutat cu Chiril Gaburici despre vizita recentă a delegației R. Moldova în SUA și măsurile întreprinse de Guvern în vederea avansării schimburilor comerciale și majorării volumului comerțului bilateral. „Oficialii americani au menționat că domeniul IT, este unul cu potențial, care va înregistra cele mai bune și vizibile rezultate. În cadrul dialogului, a fost discutată necesitatea activării grupurilor de lucru existente în cadrul Dialogului Strategic pentru eficientizarea cooperării economice”, informează reprezentanții MEI.

Volumul comerțului exterior al R. Moldova cu SUA a înregistrat, în ianuarie-mai 2018, suma de circa 42 milioane de dolari, în creștere cu 2,65% față de aceeași perioadă a anului 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău