Chiril Gaburici a oferit detalii despre cazul navei pavilionului R.Moldova care transporta 1,4 tone de cocaină

  • 24 Octombrie 2018 15:05
Chiril Gaburici a oferit detalii despre cazul navei pavilionului R.Moldova care transporta 1,4 tone de cocaină

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a oferit mai multe informații, în debutul ședinței Guvernului, despre nava sub pavilionul R. Moldova care transporta 1,4 tone de cocaină.

Potrivit ministrului, nava a fost înregistrată sub pavilion de către instituția „Căpitănia portului Giurgiulești”, iar deținătorul acesteia este compania River Shipping Trading and Cook a cărei proprietar este o persoană din Georgia. Chiril Gaburici susține că nava a ajuns să navigheze sub pavilionul R. Moldova, „conform procedurilor existente”, după avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Echipajul navei este format din cetățeni ai Turciei, Georgiei și Bulgariei. 

De asemenea, potrivit ministrului, compania s-a implicat în acest caz și a oferit toate informațiile necesare autorităților. „R.Moldova nu are nicio atribuție. Responsabilitatea aparține în totalitate armatorului și echipajului. R. Moldova nu va fi sancționată”, a afirmat Chiril Gaburici. 

Acesta susține că pentru a obține avizul MAEIE sunt verificate date despre istoricul navei și identitatea armatorului, iar în urma acestor verificări nu au existat suspiciuni. 

Premierul Pavel Filip a menționat că deși R. Moldova nu este implicată în în acest caz de trafic de droguri, oricum imaginea țării este afectată, menționând că ar trebui o procedură mai riguroasă de verificare înainte de a aviza astfel de înregistrări. 

Menționăm că poliția spaniolă a reținut zece persoane care se aflau pe un remorcher care naviga sub pavilionul R. Moldova și care transporta 1,4 tone de cocaină. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău