Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Secretarul adjunct de Stat american

  • 03 Martie 2015 14:55
Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Secretarul adjunct de Stat american

Statele Unite sunt gata să-i acorde Republicii Moldova tot sprijinul pentru continuarea reformelor și apropierea de Uniunea Europeană, a declarat secretarul adjunct de Stat american Anthony J. Blinken la conferința de presă ținută astăzi la Chișinău cu premierul Chiril Gaburici.El a salutat faptul că țara noastră a înregistrat progrese semnificative în acest domeniu, inclusiv…

Statele Unite sunt gata să-i acorde Republicii Moldova tot sprijinul pentru continuarea reformelor și apropierea de Uniunea Europeană, a declarat secretarul adjunct de Stat american Anthony J. Blinken la conferința de presă ținută astăzi la Chișinău cu premierul Chiril Gaburici.

El a salutat faptul că țara noastră a înregistrat progrese semnificative în acest domeniu, inclusiv prin semnarea Acordului de asociere și al celui de liberalizare a regimului de vize. Totodată, oficialul american a accentuat că pentru a-și asigura prosperitatea și atragerea investițiilor străine Republica Moldova trebuie să accelereze reformele în special cea din domeniul justiției și să combată corupția.

Vizita oficialului american la Chișinău este o expresie a sprijinului politic pentru continuarea reformelor și a procesului de integrare europeană, a afirmat premierul Chiril Gaburici. El a precizat că a discutat despre amplificarea relațiilor bilaterale, despre situația din regiune, dar și despre rolul Statelor Unite în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Anthony J. Blinken s-a întâlnit astăzi și cu președintele Nicolae Timofti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău