Chiril Gaburici: Situația pe piața valutară se va stabiliza

  • 23 Februarie 2015 14:24
Chiril Gaburici: Situația pe piața valutară se va stabiliza

Situația pe piața valutară se va stabiliza în perioada imediat următoare, a declarat astăzi premierul Chiril Gaburici, după o ședință cu reprezentanții băncilor comerciale la care a participat și guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu.

El i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să nu intre în panică și a dat asigurări că în bănci va exista atât necesarul de lei, cât și de valută străină.

După ce săptămâna trecută leul a coborât la un nivel maxim, iar apoi și-a revenit brusc, premierul Chiril Gaburici a discutat situația de pe piața valutară cu reprezentanții băncilor. Premierul consideră că situația a fost creată de ajiotaj, dar și de speculații atât din partea unor persoane fizice, cât și a băncilor care au obținut profituri considerabile în urma fluctuațiilor pe piața valutară.

Premierul a discutat cu reprezentanții băncilor și despre susținerea sectorului agricol prin acordarea unor credite atractive acestui domeniu. Reprezentantul unei bănci comerciale, Sergiu Cibotaru, a menționat în urma discuției că bămncile urmează să-și stabilească politici chibzuite.

Amintim că în primele două zile ale săptămânii trecute leul s-a depreciat cu aproximativ 20%, iar la bănci și la casele de schimb valutar practic nu exista valută, după care s-a apreciat brusc în următoarele zile, fiind înregistrat deja un deficit de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău