Chinezii au creat un nou gigant

  • 14 Mai 2015 08:19
Chinezii au creat un nou gigant

Cel mai mare trader de cereale din China, COFCO, a făcut următorul pas în transformarea sa într-un competitor important pentru cei patru giganți globali de pe piața de agribusiness (ADM, Bunge, Cargill și Louis Dreyfus), transmite Reuters, preluată de Agerpres.Potrivit surselor citate de Reuters, printr-un joint venture cu fondul suveran de investiții China Investment Corp (CIC),…

Cel mai mare trader de cereale din China, COFCO, a făcut următorul pas în transformarea sa într-un competitor important pentru cei patru giganți globali de pe piața de agribusiness (ADM, Bunge, Cargill și Louis Dreyfus), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit surselor citate de Reuters, printr-un joint venture cu fondul suveran de investiții China Investment Corp (CIC), COFCO își va unifica participațiile majoritare pe care le deține la traderii Nidera și Noble Agri într-o nouă entitate, denumită COFCO International Holdings, care va fi condusă de CEO-ul Noble Agri, Matt Jansen.

După ce diviziile Nidera și Noble Agri vor fi combinate, propriile operațiuni din China ale COFCO vor fi incluse în COFCO International și astfel va lua naștere un jucător de talie mondială pe piața cerealelor, care va avea o prezență fără egal în China. COFCO va controla 80% din COFCO International Holdings, iar CIC restul de 20%.

Analiștii susțin că noua companie va avea un impact major asupra comerțului cu cereale după ce va fi deplin integrată.

„Cred că va fi un jucător important dată fiind mărimea sa”, a declarat economistul șef de la ANZ Bank, Paul Deane.

„Celălalt aspect este pe partea de consum, dat fiind faptul că va avea un accent important pe China. Noua firmă va avea o bază solidă acolo și în următorii cinci sau zece ani importurile de produse agricole ale Chinei vor fi unul din domeniile de creștere”, a adăugat Paul Deane.

Transformarea COFCO dintr-o mică agenție de achiziții într-un jucător de talie mondial în decurs de câțiva ani marchează o evoluție semnificativă în comerțul mondial cu cereale, având în vedere că această companie este considerată cel mai bine informat trader de pe piețele de cereale și oleaginoase din China, cele mai mari și cu cea mai rapidă creștere piețe din lume.

În ultimii ani, COFCO și-a diversificat activitățile pe segmentul de downstream și, în prezent, se ocupă de producția de făină, procesare de soia și creșterea porcilor. De asemenea, compania vinde produse alimentare scumpe de genul vin și ciocolată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău