China | Vânzările auto au scăzut cu 16,4% în mai, a 11-a lună de declin

  • 12 Iunie 2019 11:53
China | Vânzările auto au scăzut cu 16,4% în mai, a 11-a lună de declin

Piața auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat în mai o scădere a vânzărilor de 16,4%, aceasta fiind a 11-a lună consecutivă de declin, după un recul de 14,6% în aprilie, arată datele publicate miercuri de Asociația Producătorilor Auto din China, transmite Agerpres.

Luna trecută, s-au livrat în China 1,91 milioane de vehicule, în scădere cu 17,4% față de mai 2018. În schimb, vânzările de automobile electrice și hibride, sprijinite de subvențiile oferite de autoritățile de la Beijing, au urcat cu 1,8%. Anul trecut, livrările de vehicule electrice au crescut cu aproape 62%.

În mai, majoritatea marilor producători auto a raportat scăderi ale vânzărilor pe piața chineză, cu excepția companiilor nipone Toyota și Honda Motor care au avut creștere de peste 10%.

Ceea ce se întâmplă în China nu este decât o reflectare a situației la nivel mondial, unde creșterea prețurilor, tensiunile politice, scăderea apetitului pentru automobilele diesel și noile servicii de car-sharing încep să reducă cererea de automobile pe piețe, precum Marea Britanie și SUA. În condițiile în care și ultima mare speranță, China, dă semne de scădere a vânzărilor, industria auto mondială ar putea fi deja în recesiune, avertizează analiștii.

sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău