China | Val de frig și primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece

  • 07 Noiembrie 2021 17:10
China | Val de frig și primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece

Agenția de meteorologie din China a emis primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece, al doilea pe scala de intensitate, duminică, în contextul în care valul de frig care a cuprins întreaga țară alimentează îngrijorările privind întreruperi ale traficului și apariția unor focare de gripă pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Centrul Național de Meteorologie prognozează furtuni de zăpadă în nord-estul Chinei, depunerea unui strat de zăpadă de 45 de milimetri în anumite regiuni pentru următoarele 24 de ore și ninsori abundente în zonele din nordul țării.

Capitala chineză, Beijing, se confruntă cu prima sa ninsoare din noul sezon rece, care a sosit cu 23 de zile mai devreme decât în anii trecuți, în timp ce temperaturile din noaptea de duminică spre luni vor atinge cele mai joase valori din ultimul deceniu pentru această perioadă a anului.

Valul de frig va cuprinde o mare parte din țară, inclusiv Beijing, Shanghai și Guangzhou, determinând duminică o scădere a temperaturilor cu până la 14 grade Celsius, potrivit meteorologilor chinezi.

Valul de frig, care poate să ducă la o creștere a riscului de apariție a gripei, s-a produs într-o perioadă în care peste 20 de orașe din nordul Chinei au raportat cazuri de COVID-19, iar apariția unor focare sporadice a fost semnalată în sud-vestul țării, în Chongqing și în provinciile Sichuan și Yunnan, de la jumătatea lunii octombrie.

Sute de mii de locuitori din Beijing au ieșit din locuințele lor pentru a se bucura de imaginile spectaculoase ale unor atracții turistice acoperite de zăpadă, precum Orașul Interzis și Universal Studios Resort, în pofida restricțiilor anti-COVID-19. De asemenea, peste 300 de membri din Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez se pregătesc să participe la o reuniune care va avea loc de luni până joi.

Este posibil ca zăpada care se va acumula în regiunile plasate în lockdown din cauza pandemiei de COVID-19 să nu poată să fie mutată în afara zonelor aflate sub control sanitar, a raportat cotidianul central Beijing Daily.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău