China va elabora o lege ce prevede pedepsirea părinților ai căror copii au comportamente nepotrivite

  • 18 Octombrie 2021 14:42
China va elabora o lege ce prevede pedepsirea părinților ai căror copii au comportamente nepotrivite

Parlamentul chinez va analiza o lege ce prevede pedepsirea părinților ai căror copii prezintă "un comportament foarte rău" sau comit infracțiuni, informează Reuters, citat de Agerpres.

Conform proiectului de lege care promovează educația familială din China, părinții vor primi mustrări și vor fi obligați să participe la programe de consiliere în privința educației familiale în cazul în care procurorii descoperă comportamente nepotrivite sau infracționale ale copiilor aflați în îngrijirea lor.

"Există multe motive pentru care adolescenții se comportă într-un mod nepotrivit, iar absența sau educația familială necorespunzătoare reprezintă principala cauză", a declarat Zang Tiewei, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Chestiuni Legislative din cadrul Congresului Național al Poporului (NPC).

Proiectul pentru promovarea educației familiale, care va fi examinat în ședința din această săptămână a Comitetului Permanent al NPC, îi îndeamnă totodată pe părinții chinezi să organizeze mai bine perioadele de timp în care copiii lor se odihnesc, se joacă și fac exerciții fizice.

Autoritățile de la Beijing au recurs la o abordare paternalistă mai asertivă în acest an, implementând măsuri care au variat de la limitarea dependenței tinerilor de jocurile online - considerate o formă de "opiu spiritual" - și până la reducerea adorației "oarbe" față de vedetele internetului.

În ultimele luni, Ministerul chinez al Educației a limitat numărul orelor dedicate de minori jocurilor online, permițându-le să utilizeze aceste jocuri timp de o oră pe zi și doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Ministerul Educației a redus totodată numărul temelor pentru acasă și a interzis meditațiile la materiile principale pe durata weekendurilor și a sărbătorilor publice, declarându-se îngrijorat din cauza poverii academice cu care se confruntă elevii chinezi, copleșiți de volumul mare de informații pe care trebuie să le asimileze.

În același timp, autoritățile din această țară i-au îndemnat pe adolescenții de sex masculin să fie "mai puțin feminini" și să adopte atitudini "mai bărbătești".

În raportul său intitulat "Propunere pentru prevenirea feminizării adolescenților de sex masculin", publicat în decembrie 2020, Ministerul Educației din China a cerut școlilor din această țară să promoveze sporturile care se pot desfășura în incintele proprii, precum fotbalul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău