China | Un nou focar de COVID-19 la granița cu Myanmarul

  • 07 Iulie 2021 10:05
China | Un nou focar de COVID-19 la granița cu Myanmarul

China a raportat miercuri un focar de COVID-19 într-un mic oraș de la granița cu Myanmarul, o țară instabilă din punct de vedere politic unde epidemia de coronavirus face ravagii, informează AFP.

Forțele de ordine din provincia chineză Yunnan (sud-vest) și-au consolidat prezența lângă graniță pentru a preveni orice intrare ilegală pe teritoriul chinez.

În urma unei campanii masive de screening în orașul de frontieră Ruili, autoritățile sanitare au raportat miercuri 15 noi bolnavi locali. Dintre aceștia, 12 sunt din Myanmar.

Myanmarul, confruntat cu o instabilitate politică accentuată după lovitura militară din 1 februarie, este una dintre țările unde epidemia s-a accelerat cel mai mult în ultimele săptămâni.

ONU a declarat marți că evoluția situației politice din țară este "catastrofală" și prezintă riscuri pentru regiune, putând împinge populația să treacă granițele pentru a fugi din calea luptelor.

Principalul responsabil al Partidului Comunist din Ruili a declarat miercuri că secvențierea genetică a probelor de virus prelevate de la pacienți a arătat o "mare" asemănare cu varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima dată în India.

Orașul cu 270.000 de locuitori este în prezent în lockdown: locuitorii trebuie să rămână acasă, școlile sunt închise, la fel și magazinele, cu excepția anumitor piețe, farmacii și spitale.

La Ruili au fost înregistrate deja trei focare de COVID-19 de la începutul pandemiei, însă acestea au fost rapid izolate.

China - prima țară care s-a confruntat COVID-19 la sfârșitul anului 2019 - a eradicat aproape complet boala pe teritoriul său din primăvara lui 2020, iar viața a revenit în mare măsură la normal de atunci.

Acest succes a fost obținut în special datorită screening-ului masiv, lockdown-urilor stricte și carantinei obligatorii a tuturor persoanelor care vin din străinătate.

China a raportat miercuri un număr total de 57 de cazuri noi pe teritoriul său - cea mai mare cifră de la sfârșitul lunii ianuarie.

Cu toate acestea, în afara celor semnalate la Ruili, aceste cazuri nu prezintă vreun pericol special, deoarece este vorba, în general, despre călători care sosesc cu avionul și sunt plasați imediat în carantină la spital, unde sunt izolați de restul populației.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău