China | Un ''mare zid'' de camioane contra unei turme de elefanți

  • 07 Iunie 2021 13:41
China | Un ''mare zid'' de camioane contra unei turme de elefanți

Mai multe autobasculante au fost aliniate la marginea unor gospodării din sud-vestul Chinei pe post de bastion împotriva unei turme de elefanți sălbatici care și-a părăsit rezervația în care trăia și a cauzat deja daune de milioane de yuani, relatează luni AFP.

Cele cincisprezece pahiderme, printre care se numără trei pui de elefant, au părăsit la jumătatea lunii aprilie rezervația în care se aflau, din Xishuangbanna, o regiune situată la granița dintre Laos și Myanmar, îndreptându-se spre nord și parcurgând aproximativ 500 de kilometri, a relatat televiziunea chineză.

Evenimentul fascinează internauții de pe rețelele sociale și ține țara în suspans.

Motivul acestei migrații neobișnuite a pahidermelor rămâne un mister. De-a lungul parcursului lor, elefanții au produs pagube pe câmpurile cultivate cu porumb și asupra proprietăților.

Duminică, postul public de televiziune CCTV a difuzat imagini cu un convoi de camioane staționate de-a lungul unui mic drum de țară în încercarea de a ține la distanță turma de zonele dens populate.

''Suntem aici pentru a-i bloca pe elefanți", a declarat pentru CCTV unul dintre șoferii acestor autovehicule, precizând că a acționat la solicitarea autorităților. ''Voi rămâne aici atât timp cât va fi nevoie'', a adăugat el în timp ce staționa la periferia metropolei Kunming, cu o populație de peste opt milioane de locuitori.

De asemenea, autoritățile au mobilizat mii de persoane pentru a monitoriza deplasarea turmei cu ajutorul dronelor și camerelor cu infraroșu.

Imaginile difuzate în weekend prezentau elefanții care se plimbau pe străzile unui sat, lăsând în urmă copaci doborâți și uși de garaj deteriorate.

''M-am speriat'', a declarat o localnică pentru CCTV, povestind că a întâlnit un elefant ''de aproximativ trei metri înălțime''.

''Un pui de elefant s-a lovit chiar de zidul nostru, înainte de a fugi'', a explicat femeia în vârstă, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

De la începutul periplului lor, la jumătatea lunii aprilie, elefanții au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi agricole, pagubele fiind estimate la 6,8 milioane de yuani (870.000 de euro), a relatat săptămâna trecută televiziunea chineză.

Zoologii nu cunosc ce a determinat turma să își părăsească rezervația și să parcurgă o distanță atât de mare.

Elefanții sălbatici sunt animale protejate în China, populația acestora fiind estimată la 300 de exemplare, comparativ cu mai puțin de 200 în anii '80. Ei trăiesc exclusiv în regiunea turistică și tropicală Xishuangbanna.

Cu toate acestea, în ultimii ani, pahidermele au avut tendința de a se apropia de sate, pe măsură ce plantele pe care le consumă în mod obișnuit sunt înlocuite de specii necomestibile.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău