China susține că nu este o amenințare pentru Europa, după declarațiile privind crearea unei armate europene

  • 14 Noiembrie 2018 15:02
China susține că nu este o amenințare pentru Europa, după declarațiile privind crearea unei armate europene

China a dezmințit miercuri că ar reprezenta o amenințare pentru Europa, după declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron în legătură cu o armată europeană și necesitatea de a proteja continentul împotriva Chinei, a Rusiei și chiar a Statelor Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Noi nu am fost niciodată o amenințare pentru Europa'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, într-o conferință de presă.

''Europa are dreptul de a-și defini propria politică externă și de apărare'', a adăugat Hua Chunying, remarcând că liderii europeni și-au exprimat dorința de a coopera mai strâns cu Beijingul în aceste domenii.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru postul de radio Europe 1, președintele francez Emmanuel Macron a pledat pentru ''o adevărată armată europeană''. El a vorbit de asemenea despre amenințările de intruziuni în spațiul cibernetic și despre retragerea anunțată de SUA din Tratatul privind Forțele nucleare intermediare (INF), datând din anii '80. ''Trebuie să ne protejăm împotriva Chinei, a Rusiei și chiar a Statelor Unite ale Americii'', a spus el.

Aceste declarații au fost considerate ''foarte insultătoare'' de președintele american Donald Trump, însă au fost susținute marți de cancelarul german Angela Merkel, care la rândul său a pledat pentru crearea unei armate europene într-un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău