"China și-ar dori o înțelegere comercială cu noi", afirmă președintele SUA

  • 30 Mai 2019 20:10

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că SUA au o poziție bună în cadrul negocierilor comerciale cu China și că Beijingul își dorește să facă o înțelegere cu Washingtonul. "China ar dori să facă o înțelegere cu noi. Am avut un acord și ei l-au încălcat, transmite Rador.

Cred că dacă ar fi să o ia de la început, nu ar mai face ce au făcut", a transmis Trump reporterilor în timp ce părăsea Casa Albă pentru a susține un discurs în Colorado, la Academia Forțelor Aeriene ale SUA. Trump a precizat că taxele vamale aplicate bunurilor chinezești importate i-au determinat pe producători să părăsească China și să se instaleze în alte țări.

"China subvenționează produse, așa că toți contribuabilii din SUA plătesc pentru foarte puține dintre acestea", a subliniat liderul american, menționând că taxele vamale au impact minor asupra inflației. "Cred că suntem foarte bine în legătură cu China".

Tensiunile comerciale dintre Washington și Beijing au escaladat brusc la începutul acestei luni, după ce Administrația Trump a acuzat China că și-a "renegat" promisiunile asumate anterior privind aplicarea unor modificări structurale asupra practicilor sale economice. Ulterior, Washingtonul a impus taxe vamale suplimentare de până la 25 de procente unor bunuri comerciale chinezești în sumă de 200 de miliarde de dolari, determinând riposta Beijingului.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că va pleca, probabil, la Beijing "într-un viitor apropiat" pentru a continua negocierile.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău