China se arată îngrijorată de amenințările lansate de oficialii nord-coreeni cu privire la testarea de rachete balistice

  • 19 Aprilie 2017 11:38
China se arată îngrijorată de amenințările lansate de oficialii nord-coreeni cu privire la testarea de rachete balistice

Ministerul de Externe de la Beijing s-a arătat miercuri dimineață extrem de îngrijorat cu privire la ultimele amenințări lansate de oficialii nord-coreeni, care au susținut că vor testa ”săptămânal, lunar și anual” rachete balistice în ciuda sancțiunilor internaționale impuse de Națiunile Unite, transmite Reuters.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului a precizat că Beijingul se opune ferm oricăror cuvinte sau acțiuni care riscă să crească tensiunile din peninsula Coreeană.

Anterior, șeful diplomației chineze a îndemnat la folosirea unor mijloace exclusiv diplomatice pentru a pune capăt tensiunilor exarcebate din peninsula Coreeană, după ce regimul nord-coreean a promis să continue programul nuclear și de testare a unor rachete balistice în ciuda avertismentelor venite de la Washington.

Un oficial nord-coreean a amenințat că Phenianul va continua să testeze ”săptămânal, lunar și anual” rachete în pofida sancțiunilor internaționale și a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite.

El a amenințat cu un ”război total” dacă Statele Unite vor fi atât de ”nechibzuite să recurgă la mijloace militare”.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat luni că s-a încheiat ”era răbdării strategice” americane față de Coreea de Nord.

Phenianul și-a arătată sâmbătă capacitățile în domeniul rachetelor, într-o uriașă paradă militară care a marcat 105 ani de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC), Kim Il-sung.

Experți se tem că ar fi putut avea loc al șaselea test nuclear, însă racheta trasă duminică a explodat la câteva secunde de la lansare.

ONU a interzis orice teste balistice sau nucleare nord-coreene, însă regimul nord-coreean a încălcat în mod sistematic aceste sancțiuni. Scopul regimului este să plaseze un focos nuclear într-o rachetă intercontinentală care să atingă ținte în întreaga lume.

Phenianul a revendicat miniaturizarea unor focoase nucleare în vederea instalării lor în rachete, însă experții și-au exprimat îndoiala față de această revendicare și au citat lipsa oricăror probe în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
6,7
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Wed
3
Thu
4
Fri
9
Sat
8
Sun
11

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău