China reia emiterea de pașapoarte pentru cetățenii săi care doresc să călătorească în străinătate

  • 27 Decembrie 2022 18:50
China reia emiterea de pașapoarte pentru cetățenii săi care doresc să călătorească în străinătate

China a anunțat marți că va relua din 8 ianuarie emiterea de pașapoarte pentru cetățenii chinezi care călătoresc în străinătate în scop turistic sau pentru a vizita prieteni ori membri de familie, urmând de asemenea să acorde din nou unele vize de tranzit pentru călătorii internaționali, potrivit unui anunț al Administrației naționale pentru imigrație, transmite Agerpres.

Anunțul nu conține însă nicio referire le emiterea de vize turistice pentru cetățenii străini care doresc să viziteze China. Cu privire la acest punct, purtătorul de cuvânt al MAE chinez a declarat că guvernul de la Beijing va continua să ajusteze ''dinamic'' politica de vize ''pentru străini'' în funcție de situația pandemică legată de COVID-19.

În urma protestelor împotriva politicii zero-COVID, guvernul chinez a relaxat luna trecută restricțiile antiepidemice. Printre măsurile de relaxare se numără și reducerea carantinei după intrarea în țară la cinci zile într-un hotel stabilit de autorități, plus alte trei zile la domiciliu, o diminuare semnificativă a perioadei de carantină față de cea de 21 sau chiar 28 de zile cerută anterior în numeroase orașe chineze. Carantina pentru călătoriile internaționale va fi în cele din urmă eliminată tot din 8 ianuarie.

China se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19 după relaxarea restricțiilor determinată de protestele împotriva măsurilor antiepidemice care durează de trei ani și au provocat o stare de saturație în rândul populației.

La aproape o săptămână după izbucnirea în China a protestelor împotriva politicii zero-COVID, președintele chinez Xi Jinping a apreciat la începutul lui decembrie că varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puțin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate''. Presa oficială a început apoi să minimalizeze riscul reprezentat de această variantă, publicând articole și interviuri ale unor specialiști care susțin această abordare.

Autoritățile chineze nu mai publică în prezent date despre numărul îmbolnăvirilor și au schimbat metodologia de contabilizare a deceselor, astfel că numai decesele provocate de o insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19 sunt considerate decese asociate acestei boli. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău