China refuză să participe la negocieri tripartite cu privire la controlul armelor cu SUA și Rusia

  • 10 Iunie 2020 09:07
China refuză să participe la negocieri tripartite cu privire la controlul armelor cu SUA și Rusia

China refuză să participe la negocieri tripartite de dezarmare cu SUA și Rusia, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, informează dpa, preluat de Agerpres.

Oficiali ai SUA și Rusiei au stabilit să se întâlnească pe 22 iunie, la Viena, pentru o nouă rundă de negocieri cu privire la controlul armelor.

SUA sperau ca Rusia să convingă China să se ralieze negocierilor cu privire la limitarea stocurilor de arme nucleare pentru cele trei țări.

SUA s-au retras în ultimii ani din tratate internaționale încheiate anterior asupra controlului armelor, precum Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune (Tratatul INF) și acordul privind programul nuclear al Iranului, și dorește acum să încheie în schimb un acord trilateral cu Rusia și China.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a afirmat că Beijingul a declarat anterior că nu se va ralia negocierilor trilaterale. "Noi am notificat că SUA au tot abordat China în această problemă... care oricum a fost creată" cu intenția de a abate atenția de la responsabilitatea lor, a spus Hua.

Afirmațiile Washingtonului conform cărora dorește să negocieze cu bună credință "par extrem de ridicole și chiar suprarealiste", a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău