China: Pasionații de lectură se reunesc timp de o lună la Shenzhen

  • 03 Noiembrie 2020 21:00
China: Pasionații de lectură se reunesc timp de o lună la Shenzhen

Luna Lecturii din Shenzhen, festival desfășurat anual în acest centru tehnologic din sudul Chinei, și-a deschis marți porțile, în cadrul ediției din 2020 fiind incluse peste 2.200 de activități culturale, printre care prelegeri, donații de cărți și recomandări din partea celebrităților, relatează Xinhua, preluat de Agerpres.

Shenzhen Reading Month se desfășoară de 20 de ani în fiecare lună noiembrie, motiv pentru care UNESCO a numit acest oraș un model internațional de promovare a lecturii.

Evenimentul din acest an își propune să promoveze vitalitatea dezvoltării orașului și farmecul său cultural, potrivit organizatorilor.

Editura CITIC Press Group din Beijing, care se numără printre invitații de onoare la eveniment, va organiza peste 50 de activități culturale și va invita autori cunoscuți să se întâlnească și să își împărtășească ideile cu cititorii din Shenzhen, a declarat Wang Bin, președintele companiei.

De la lansarea festivalului, în anul 2000, lectura a devenit o parte a vieții de zi cu zi în acest oraș.

În ultimele două decenii, peste 160 de milioane de persoane au participat la festivalul în cadrul căruia au fost organizate peste 8.800 de sesiuni de lectură și culturale.

Al doilea târg de carte din Shenzhen, care coincide cu luna lecturii din acest an, este programat să se desfășoare în perioada 27 noiembrie - 6 decembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău