China: Organizatorii anulează un marș de protest în Hong Kong după arestarea unor activiști proeminenți

  • 30 August 2019 10:15
China: Organizatorii anulează un marș de protest în Hong Kong după arestarea unor activiști proeminenți

Organizatorii unei demonstrații de masă anunțate pentru sâmbătă în Hong Kong au anulat vineri evenimentul în urma arestării a doi proeminenți activiști pro-democrație, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Frontul Civil pentru Drepturile Omului a anunțat anularea protestului după ce nu a reușit să câștige apelul împotriva interdicției dictate de poliție.

Organizația a precizat că nu ar fi putut asigura securitatea participanților dacă marșul ar fi continuat fără aprobarea poliției spre Biroul de Legătură al Beijingului.

Decizia survine după ce activiștii Joshua Wong și Agnes Chow au fost arestați vineri și acuzați pentru rolul avut într-o demonstrație de pe 21 iunie în fața sediului central al poliției din Hong Kong.

Wong a fost acuzat de incitare la adunare ilegală, organizarea unei adunări ilegale și participare la acest eveniment, în care protestatarii au înconjurat sediul de poliție timp de șase ore.

Acuzații similiare au fost aduse și împotriva lui Chow.

Wong este secretarul general al organizației Demosisto, care militează pentru autodeterminarea Hong Kong-ului și în care Chow este un membru proeminent.

Arestările lor au avut loc după ce un al treilea activist, Andy Chan, liderul Partidului Național, pro-independență și scos în afara legii, a fost reținut în cursul nopții de joi spre vineri pe aeroportul internațional din Hong Kong.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Protestele au escaladat însă în cea mai mare criză politică din Hong Kong de la retrocedarea fostei colonii britanice către China. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău