China oferă ajutor umanitar de peste 5,7 milioane de lei refugiaților ucraineni din Moldova

  • 29 Martie 2022 13:09
China oferă ajutor umanitar de peste 5,7 milioane de lei refugiaților ucraineni din Moldova

China oferă refugiaților veniți din Ucraina în Republica Moldova un lot de ajutor umanitar în valoare de 5,7 milioane de lei. Donația a fost recepționată la un depozit din comuna Vatra, municipiul Chișinău. Este vorba despre lenjerie, produse de igienă, prosoape, praf de spălat, transmite IPN.

Marcel Spatari, ministrul muncii și protecției sociale, a manifestat recunoștință pentru acest ajutor umanitar. „Noi ne vom ocupa ca el să ajungă la refugiați și la familiile care găzduiesc refugiați pentru a-i ajuta să traverseze această criză cu bine. Acest lot are nu doar o valoare materială, dar și una simbolică și demonstrează încă o dată prietenia dintre popoarele noastre”, a menționat ministrul.

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Yan Wenbin, a subliniat că Republica Moldova găzduiește un număr mare de refugiați din Ucraina. „Poporul moldovenesc este generos și uman. Sosirea continuă a refugiaților este o mare problemă economică și socială. De aceea, China a decis să acorde Moldovei ajutor umanitar”, a spus diplomatul chinez.

Bunurile care au ajuns în depozitul de la Vatra sunt doar o parte din lotul umanitar oferit de China refugiaților adăpostiți pe teritoriul Republicii Moldova. „În continuare vom colabora cu partea moldavă pentru ajutorarea refugiaților”, a adăugat Yan Wenbin.

În Republica Moldova activează 103 centre acreditate de plasament temporar pentru refugiații ucraineni. Peste 350 de mii de refugiați au traversat hotarele Republicii Moldova, iar mai mult de 98 de mii dintre ei au rămas în Moldova. Jumătate sunt copii. Loturile de ajutoare umanitare sunt distribuite centrelor de plasament și comunităților care găzduiesc refugiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău