China o sancționează pe Nancy Pelosi după vizita „rea” și „provocatoare” în Taiwan

  • 05 August 15:54
China o sancționează pe Nancy Pelosi după vizita „rea” și „provocatoare” în Taiwan

China anunțat, vineri, că o va sancționa pe șefa Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite, Nancy Pelosi, după recenta sa vizită „rea și provocatoare” în Taiwan (n .red. - Republica China).

„În ciuda îngrijorării grave și a opoziției ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, amestecându-se grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine și amenințând pacea și stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a comunicat printr-un purtător de cuvânt ministerul de externe de la Beijing.

Ca răspuns la vizita pe insulă, în această săptămână, a președintei Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, China a organizat, începând de joi, manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave și rachete balistice în șase sectoare din jurul insulei Taiwan, secretarul de stat american Antony Blinken vorbind vineri de un „răspuns militar extrem, disproporționat și care alimentează escaladarea, transmite digi24.

„Realitatea este că vizita sa a fost pașnică. (...) Noi am anticipat că R.P. China va reacționa în această manieră”, a mai spus șeful diplomației americane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Arhivă Radio Chișinău