China le permite companiilor aeriene străine să asigure un zbor pe săptămână

  • 04 Iunie 2020 10:05
China le permite companiilor aeriene străine să asigure un zbor pe săptămână

China, care și-a redus drastic legăturile cu restul lumii din cauza pandemiei, a anunțat joi că toate companiile aeriene străine vor putea relua un număr limitat de zboruri începând cu 8 iunie, ridicând de facto interdicția care îi viza pe transportatorii americani, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Toate companiile vor putea asigura un zbor pe săptămână din și spre China, a transmis printr-un comunicat Autoritatea de Reglementare a Traficului Aerian (CAAC), în contextul în care Washingtonul amenință să suspende zborurile companiilor chineze.

Pasagerii vor trebuie totuși să fie testați la sosirea lor pe teritoriul Chinei, a precizat CAAC.

Companiile aeriene vor putea obține un al doilea zbor săptămânal dacă niciunul dintre pasageri nu a fost testat pozitiv cu COVID-19 timp de trei săptămâni pe aceeași linie, a adăugat CAAC.

China, prima țară afectată de noul coronavirus, și-a redus drastic, la sfârșitul lunii martie, legăturile cu restul lumii, de teama de noi contaminări din străinătate.

Decizia survine la o zi după anunțul privind o viitoare suspendare de către administrația președintelui american Donald Trump a zborurilor companiilor chineze cu destinația SUA, într-un context de tensiuni deja puternice între Beijing și Washington.

Interdicția, care va intra în vigoare la 16 iunie, ar urmări să răspundă refuzului autorităților chineze de a le permite companiilor aeriene americane să își reia activitatea în China în ciuda ieșirii din izolare, a anunțat miercuri Departamentul Transporturilor din SUA.

Companiile Delta Air Lines și United Airlines și-au suspendat în februarie și în martie zborurile din și spre China din cauza pandemiei de COVID-19 și pentru a se conforma restricțiilor de călătorie anunțate la începutul lui februarie de către administrația americană.

Ele vor să își reia activitatea în China în această lună și au transmis în mai cereri în acest sens către autoritatea aviației civile chineze. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău