China investighează companii din Statele Unite și Coreea de Sud

  • 05 Iunie 2018 09:22
China investighează companii din Statele Unite și Coreea de Sud

Autoritățile de reglementare din China au lansat o investigație care vizează producători de microcipuri din Statele Unite și Coreea de Sud, informează publicația The Wall Street Journal și site-ul Axios.com.

Autoritățile de reglementare din China investighează producătorii de microcipuri Micron Technology Inc., Samsung Electronics Co. și SK Hynix Inc. Agenți ai Administrației de stat pentru Reglementare din China au efectuat recent inspecții la sediile acestor companii, afirmă surse citate de WSJ.

Companiile Micron Technology (SUA), Samsung Electronics (Coreea de Sud) și SK Hynix (Coreea de Sud) cooperează cu autoritățile chineze, dar nu au oferit detalii despre obiectul investigației.

Administrația Donald Trump a luat o serie de măsuri comerciale împotriva Uniunii Europene, Canadei, Mexicului și Chinei. Compania de telecomunicații chineză ZTE este vizată de interdicții în Statele Unite, pe fondul acuzațiilor că ar fi exportat ilegal produse în Iran și Coreea de Nord.

Investigația ordonată de Guvernul Chinei probabil este o măsură de retorsiune care are rolul consolidării sectorului tehnologic chinez și diminuării dependenței de Occident, comentează site-ul Axios.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău