China îi avertizează pe protestararii din Hong Kong: ''cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc''

  • 06 August 2019 15:06
China îi avertizează pe protestararii din Hong Kong: ''cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc''

Beijingul a emis marți un avertisment dur către protestatarii din Hong Kong, amenințând că "cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc", transmit agențiile internaționale de presă, scrie Agerpres.

Biroul pentru Hong Kong și Macao al guvernului chinez, prin purtătorul de cuvânt Yang Guang, s-a referit la "o mână de actori violenți și criminali" și "cei aflați în spatele lor", pentru care "pedeapsa este doar o chestiune de timp", citează Reuters, DPA și AFP. "Vreau să îi avertizez pe toți criminalii: nu evaluați greșit situația și nu luați reținerea noastră drept slăbiciune", a adăugat oficialul.

Comunicatul oficial apreciază că protestele din Hong Kong sunt conduse de un grup restrâns de radicali violenți, cărora li s-au alăturat "unii cetățeni de bună-credință, care au fost induși în eroare și forțați să participe".

Conferința de presă susținută de Guang este a doua din ultimele două săptămâni în care autoritățile centrale chineze se referă la manifestațiile antiguvernamentale declanșate în 9 iunie.

Luni, poliția din Hong Kong a folosit circa 800 de recipiente cu gaze lacrimogene și 140 de gloanțe de cauciuc împotriva protestatarilor, după o grevă generală care a afectat transporturile, iar guvernatoarea Carrie Lam a avertizat că economia fostei colonii britanice este în pericol. Au fost arestați 148 de manifestanți, un număr record de la începutul protestelor.

Cantitatea de gaze lacrimogene lansate și gloanțe de cauciuc trase aproape că a egalat în numai 24 de ore bilanțul din ultimele nouă săptămâni, conform cifrelor prezentate marți de un purtător de cuvânt al poliției.

Marți, în oraș se restabilise ordinea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău