China face apel la SUA pentru redeschiderea dialogului între Washington și Beijing

  • 22 Februarie 2021 08:41
China face apel la SUA pentru redeschiderea dialogului între Washington și Beijing

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a făcut apel la Administrația Statelor Unite, condusă de președintele Joe Biden, să acționeze pentru redeschiderea dialogului între cele două țări și pentru restabilirea relațiilor bilaterale, afectate serios în timpul președinției lui Donald Trump.

Wang Yi a mai spus că acțiunile Administrației Trump de a suprima și bloca China au provocat foarte mult rău și a făcut apel la Washington să elimine taxele vamale impuse importurilor de bunuri de consum din China și să abandoneze suprimarea irațională a sectorului chinez de înaltă tehnologie.

De asemenea, Wang Yi a cerut SUA să respecte interesele principale ale Chinei, să înceteze să se mai amestece în treburile interne ale Beijingului și să pună capăt conivenței cu forțele separatiste care acționează pentru independența Taiwanului.

În ultimii ani, SUA au tăiat practic dialogul bilateral la toate nivelurile. Suntem pregătiți să avem o comunicare sinceră cu partea americană și să ne angajăm în dialoguri menite să ducă la soluționarea problemelor”, a declarat Wang Yi.

Sursa: RADOR/REUTERS

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău