China este "șocată" de noile tarife vamale anunțate de SUA și amenință cu represalii

  • 11 Iulie 2018 10:39
China este

China s-a declarat "șocată" după ce Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care amenință să le taxeze din septembrie, transmit BBC, Reuters și DPA.

Ministerul chinez al Comerțului a precizat miercuri că impunerea de tarife vamale pentru mai multe bunuri de import din China este complet inacceptabilă, iar autoritățile de la Beijing vor trebui să răspundă măsurilor anunțate de Washington.

De asemenea, oficialii chinezi au cerut comunității internaționale "să protejeze reglementările comerțului liber și sistemul comercial multilateral".

Produsele vizate de aceste taxe beneficiază de "transferuri forțate de tehnologii", a precizat marți reprezentantul american pentru comerț, Robert Lighthizer.

Acțiunile SUA afectează propriile interese ale SUA, China și restul lumii, se arată în comunicatul Ministerul Comerțului de la Beijing.

Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

Decizia Washingtonului vine la doar câteva zile după ce SUA și China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanșat cel mai mare război comercial din istorie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău