China continuă să susțină că noul coronavirus se transmite prin alimente congelate și a blocat sute de containere cu pește într-un port

  • 27 Ianuarie 2021 13:48
China continuă să susțină că noul coronavirus se transmite prin alimente congelate și a blocat sute de containere cu pește într-un port

Sute de containere de pește congelat sunt blocate în portul chinez Dalian pentru că autoritățile vor să testeze peștele de coronavirus înainte de a-i permite trecerea prin vamă. Un blocaj la asemenea nivel riscă să afecteze livrările de alimente congelate în China, dar și la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Cel puțin patru nave frigorifice așteaptă în apropiere de portul Dalian de aproape două luni, nouă nave portcontainer sunt la chei în port și cel puțin alte șase nave așteaptă să descarce în Marea Galbenă, au comunicat mai multe companii de shipping, scrie Agerpres.

În mod normal, containerele frigorifice călătoresc alături de mii de containere normale pe nave, atât timp cât există puncte de încărcare pentru a menține temperatura la un nivel scăzut.

Însă aglomerarea de containere de la Dalian a creat o criză de puncte de încărcare necesare pentru a menține containerele frigorifice la temperaturi reduse astfel că au apărut probleme și pentru alte alimente precum fructele.

De asemenea, containerele frigorifice sunt redirecționate spre alte porturi din China, creând blocaje în Shanghai și Qingdao.

Ceea ce se întâmplă la Dalian seamănă cu întreruperile înregistrate la nivel mondial la debutul pandemiei. Atunci carantina a făcut ca porturile să fie închise iar navele să nu poată descărca marfa, ceea ce a provocat o criză de nave la nivel mondial cu efecte care s-au făcut resimțite timp de mai multe luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău