China: Cel puțin 20 de morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din sudul țării

  • 11 Iunie 2020 09:41
China: Cel puțin 20 de morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din sudul țării

Cel puțin 20 de oameni și-au pierdut viața în inundațiile și alunecările de teren înregistrate în sudul Chinei, într-o zonă turistică populară, informează AFP, preluat de Agerpres.

Ploile torențiale care s-au abătut asupra sudului țării de la începutul lunii au distrus peste 1.300 de locuințe și au dus la strămutarea a circa 230.000 de persoane, a informat joi agenția Xinhua.

În regiunea Guangxi, șase persoane și-au pierdut viața, iar una este dată dispărută, a declarat agenția oficială, citând Ministerul pentru Situații de Urgență.

Străzile orașului turistic Yangshuo, aflat în inima unei zone cu superbe culmi carstice, sunt acoperite de ape - o nouă lovitură pentru această regiune afectată de restricțiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Peste o mie de hoteluri și pensiuni au fost inundate, precum și circa treizeci de zone turistice. Locuitorii și vizitatorii au fost evacuați pe pirogi de bambus.

Un proprietar de hotel a declarat pentru Xinhua că în camerele pentru oaspeți apa a ajuns la un metru.

Potrivit ministerului citat, pagubele din toate zonele afectate depășesc 4 miliarde de yuani (500 de milioane de euro).

Provincia vecină Hunan este și mai afectată, fiind înregistrate 13 decese începând de miercuri, în timp ce în provincia Guizhou au fost recenzați opt morți și dispăruți.

Noi precipitații au fost prognozate de meteorologi pentru zilele următoare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău