China: Bilanțul taifunului Lekima urcă la 49 de morți, 21 de dispăruți

  • 13 August 2019 08:49
China: Bilanțul taifunului Lekima urcă la 49 de morți, 21 de dispăruți

Bilanțul trecerii taifunului Lekima deasupra Chinei s-a agravat, autoritățile raportând marți 49 de morți și 21 de persoane dispărute, la trei zile după sosirea acestui fenomen meteo de proporții deasupra coastelor Chinei meridionale, relatează AFP, citat de Agerpres.

Bilanțul crește în condițiile în care taifunul, cel mai puternic din acest sezon, își continuă avansul spre nord, potrivit agenției de știri China Nouă.

Precedentul bilanț de duminică evidenția 32 de morți și 16 dispăruți, majoritatea victime ale alunecării de teren de sâmbătă care a înghițit mai multe sate din provincia Zhejiang, la sud de Shanghai.

Taifunul Lekima a atins zona de uscat la primele ore ale dimineții de sâmbătă în provincia chineză Zhejiang, însoțit de rafale de vânt de până la 187 km/h. Centrul furtunii s-a deplasat ulterior spre nord, prin Shandong.

Multe dintre primele decese consemnate în urma taifunului Lekim au fost provocate de prăbușirea unui baraj natural în Zhejiang după ce în regiune au căzut 160 mm de precipitații în doar trei ore.

Biroul pentru situații de urgență din provincia Shandong a anunțat că peste 180.000 de persoane au fost evacuate. Anterior, circa 1 milion de persoane din provinciile Zhejiang și Jiangsu, dar și din centrul financiar Shanghai au fost evacuate.

În Qingdao, o destinație turistică populară din estul Shandong, autoritățile au emis duminică un cod roșu de furtună, iar 127 de curse feroviare au fost suspendate, potrivit mass-media oficiale.

Lekima este al nouălea taifun care afectează China în acest an.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău