China avertizează asupra riscului apariției unui al doilea val al epidemiei de COVID-19 în această țară

  • 09 Aprilie 2020 11:24
China avertizează asupra riscului apariției unui al doilea val al epidemiei de COVID-19  în această țară

Președintele Chinei, Xi Jinping, a avertizat asupra riscului izbucnirii unui al doilea val de infecții în această țară, în condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să se extindă la nivel global, informează CNN, care citează agenția de stat chineză Xinhua.

Într-o întâlnire a conducerii centrale a Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping a declarat că, în condițiile afectării tot mai grave a economiei globale, apar tot mai multe elemente de „instabilitate și nesiguranță”.

„Ne confruntăm cu noi probleme și provocări, din punct de vedere al reluării activităților și dezvoltării sociale și economice”, a declarat președintele chinez. Acesta a solicitat autorităților să monitorizeze cu atenție noile cazuri de infectări care ar putea proveni din afara Chinei, pentru a preveni reizbucnirea epidemiei în această țară.

În prezent, epidemia de coronavirus din China pare să fie ținută sub control, informează CNN, cu un număr mic de infecții și decese raportate în ultimele săptămâni.

Orașul chinez Wuhan, focarul pandemiei de Covid-19, a început să revină treptat la normal în noaptea de marți spre miercuri, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 săptămâni de carantină.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău