China anunță cel mai mare număr de cazuri zilnice de Covid-19 din ianuarie

  • 20 Iulie 2021 11:55
China anunță cel mai mare număr de cazuri zilnice de Covid-19 din ianuarie

China a anunțat cel mai mare număr de cazuri zilnice COVID-19 din ianuarie și până în prezent. Infectările au crescut semnificativ la granița cu Myanmar, în provincia Yunnan, relatează Reuters, care citează oficiali chinezi. China a înregistrat 65 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate scrie digi24.ro.

Bilanțul din China este cauzat de o creștere a infecțiilor „importate” în provincia Yunnan din Myanmar. Țara a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pentru 19 iulie, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Este cifra cea mai mare din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi, menționează sursa citată.

Infecțiile „importate” reprezintă majoritatea noilor cazuri. Yunnan a raportat 41 de cazuri noi provenind din străinătate, respectiv chinezi reveniți recent din Myanmar.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creștere alarmantă” a infecțiilor în Myanmar. Țara a înregistrat luni un record de 281 de decese asociate COVID-19 și 5.189 de noi infecții.

Problemele din Yunnan au început pe 4 iulie și s-au concentrat în două orașe mici de la granița Chinei cu Myanmar, Ruili și Longchuan.

Ruili, luptându-se cu cel de-al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat șapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.

Vice-guvernatorul Yunnan, Zong Guoying, a promis să înființeze o „fortăreață de fier” pentru a opri transmiterea virusului.

În prefectura Xishuangbanna, care are și o frontieră lungă cu Myanmar, poliția a înființat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta traficul. Călătoriile în afara centrului urban al orașului Xishuangbanna, Jinghong, au fost descurajate și au fost necesare permise speciale pentru a intra în orașele vecine Lincang și Puer, precum și Ruili.

Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, cu decese neschimbate la 4.636.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău