China anunță că a descoperit o nouă subvariantă a Omicron, la Shanghai

  • 10 Iulie 2022 15:57
China anunță că a descoperit o nouă subvariantă a Omicron, la Shanghai

China anunță că a descoperit o nouă subvariantă a mutației Omicron a coronavirusului, denumită BA 5.2.1, în metropola Shanghai, care abia ce a ieșit din lockdown la începutul lunii trecute. Este vorba de un caz indentificat în districtul Pudong, în data de 8 iulie - o persoană venită din străinătate, a spus Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate din Shanghai, citat de Reuters.

Metropola chineză a trecut printr-o perioadă de lockdown extrem de dur timp de două luni, însă restricțiile continuă să fie impuse frecvent în diferite zone, în funcție de felul în care evoluează epidemia. 

„Orașul nostru a continuat, recent, să raporteze mai multe cazuri la nivel local, iar riscul de răspândire a virusului în societate rămâne foarte ridicat”, a mai spus oficialul chinez.

Potrivit oficialului, locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuși la două runde de testare în perioada 12-14 iulie în încercarea de a aduce sub control potențialele noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu coronavirus în alte țări, a fost descoperită pentru prima dată în China în data de 13 mai, la un bărbat de 37 de ani care venise în Shanghai din Uganda, conform Centrului chinez pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău