China anunță al patrulea deces cauzat de noul tip de coronavirus

  • 21 Ianuarie 2020 08:44
China anunță al patrulea deces cauzat de noul tip de coronavirus

Autoritățile chineze au anunțat marți că încă o persoană a murit din cauza unei forme severe de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus, astfel că numărul persoanelor decedate din această cauză se ridică acum la patru, informează site-ul agenției de presă Reuters, preluat de Mediafax.ro

Persoana decedată este un bărbat în vârstă de 89 de ani care a fost internat pe 18 ianuarie într-un spital din Wuhan, orașul în care s-au înregistrat toate decesele cauzate de acest virus până în prezent. Medicii au informat că bărbatul suferea și de alte afecțiuni.

Autoritățile din domeniul sănătății sunt îngrijorate de faptul că numărul persoanelor infectate ar putea crește rapid în următoarea perioadă, dat fiind faptul că milioane de persoane călătoresc în diverse regiuni ale țării cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va organiza o reuniune miercuri în vederea declarării stării de urgență internațională, în condițiile în care specialiști din China au informat că noul tip de virus se transmite de la om la om.

OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 - 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău