China - Al patrulea caz de ciumă bubonică confirmat luna aceasta

  • 28 Noiembrie 2019 10:32
China - Al patrulea caz de ciumă bubonică confirmat luna aceasta

Autoritățile sanitare din China au anunțat joi un nou caz de ciumă bubonică în regiunea Mongolia Interioară din nordul țării, numărul total de cazuri ajungând astfel la patru de la începutul acestei luni, relatează Reuters, preluat Agerpres.

Un păstor din ținutul Siziwang a fost diagnosticat cu ciumă bubonică la un spital local, conform unui comunicat publicat de comisia pentru sănătate din Mongolia Interioară.

Anterior stabilirii diagnosticului, păstorul a fost activ într-o regiune în care au fost identificate surse de ciumă, se menționează în document.

Pacientul este în stare stabilă după administrarea tratamentului, iar alte patru persoane au fost plasate în carantină.

Ciuma bubonică este cea mai comună formă de ciumă la nivel mondial și poate evolua în ciumă pulmonară, sau pneumonică, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Ciuma pneumonică este cea mai rară, însă cea mai virulentă formă de ciumă, cu o posibilă transmitere de la persoană la persoană printr-o simplă tuse. Rata mortalității sale poate fi ridicată, însă tratamentul cu antibiotice este eficient, dacă este administrat în 24 de ore.

La mijlocul acestei luni, Mongolia Interioară a raportat un caz de ciumă bubonică după ce un bărbat de 55 de ani a fost diagnosticat în urma consumării cărnii de la un iepure sălbatic, la data de 5 noiembrie. Boala fusese confirmată anterior la alte două persoane, la începutul lunii. Ambii pacienți proveneau din Mongolia Interioară și au fost plasați în carantină într-o instituție din capitala Chinei după ce au fost diagnosticați cu ciumă pneumonică.

Ciuma bubonică, boală cunoscută și sub numele de "moarte neagră" în "Evul Mediu, este deosebit de infecțioasă și deseori fatală și este răspândită în special de rozătoare.

Cazurile de ciumă nu sunt neobișnuite în China, însă epidemiile au devenit din ce în ce mai rare. Din 2009 până în 2018, China a raportat doar 26 de cazuri, dintre care 11 pacienți au murit, notează Reuters. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău