China a raportat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în orașul Guangzhou, care a determinat anulări de zboruri

  • 31 Mai 2021 11:05
China a raportat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în orașul Guangzhou, care a determinat anulări de zboruri

Luni, China a raportat o creștere bruscă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în sudul țării, cu 18 cazuri apărute pe 30 mai în orașul Guangzhou, ceea ce a provocat o serie de anulări de zboruri.

Dintre cele 27 de cazuri noi de coronavirus declarate de autoritatea națională de sănătate în actualizările sale zilnice, doar șapte sunt importate, celelalte fiind rezultatul transmiterii locale, în provincia Guangdong. Dintre cei 20 de pacienți confirmați local pe 30 mai, 18 au fost confirmați în orașul Guangzhou și doi în orașul Foshan, au declarat autoritățile din provincia Guangdong luni. Până la 11:40, un total de 519 zboruri de pe Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun au fost anulate, reprezentând 37% din totalul zborurilor de luni.

Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun, tranzitat de 43,8 milioane de pasageri în 2019, a fost cel mai aglomerat aeroport în perioada pandemiei. Persoanele care părăsesc orașul din aeroporturi, gări și stații de autobuz trebuie să aibă o dovadă că nu sunt infectați cu coronavirus, cu testul efectuat cu cel mult trei zile în urmă, cu excepția situației în care sunt în trecere prin oraș. La noile cazuri depistate în oraș a fost detectată tulpina indiană a coronavirusului, care se răspândește mai rapid decât celelalte variante ale virusului. De asemenea, China a raportat și 19 infectări asimptomatice, pe care țara nu le consideră cazuri confirmate, pe 30 mai, comparativ cu 22 depistate cu o zi înainte. Până pe data de 30 mai, China a înregistrat un total de 91.099 de cazuri de coronavirus, iar bilanțul deceselor a rămas neschimbat, la 4.636.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău