China a lansat mai multe rachete balistice în timpul manevrelor militare din zona Taiwanului

  • 04 August 11:47
China a lansat mai multe rachete balistice în timpul manevrelor militare din zona Taiwanului

Forțele armate chineze au lansat joi „mai multe” rachete balistice în apele din jurul Taiwanului în timpul manevrelor sale militare, a declarat Ministerul Apărării din Taipei, condamnând „acțiunile iraționale care subminează pacea regională”, scrie hotnews.ro.

„Ministerul Apărării Naționale a informat că Partidul Comunist Chinez a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din nord-estul și sud-vestul Taiwanului, începând în jurul orei 13:56 (05:56 a.m.)”, a anunțat ministerul taiwanez al Apărării într-o scurtă declarație.

Partea chineză a confirmat lansările. „Întreaga misiune de antrenament cu foc real a fost finalizată cu succes, iar controlul relevant al zonei aeriene și maritime este acum ridicat”, a susținut armata chineză.

Presa de stat chineză a relatat că exercițiile care au început joi au ca scop simularea unei „blocade” aeriene și maritime în jurul Taiwanului. Joi, imaginile au surprins elicoptere militare zburând pe lângă insula Pingtan, unul dintre cele mai apropiate puncte din Taiwan de China continentală.

Desfășurarea militară a fost o demonstrație deliberată de forță după ce Nancy Pelosi a părăsit Taiwan miercuri seară, cu destinația Coreea de Sud, una dintre ultimele opriri ale turneului din Asia care se încheie în Japonia în acest weekend. La câteva ore de la plecarea ei din Taipei, Ministerul Apărării al insulei a declarat că China a trimis peste 20 de avioane de luptă peste linia mediană din strâmtoarea Taiwan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
20,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău