China a depistat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate provenite din Brazilia

  • 13 August 2020 10:58
China a depistat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate provenite din Brazilia

În orașul chinez Shenzhen, autoritățile au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia, informează joi presa locală citată de EFE, preluat de Agerpres.

Centrul local pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafața unuia dintre produse și că testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieșit pozitive, potrivit ziarului Global Times.

Prin urmare, întregul personal care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost supus testelor COVID-19 care deocamdată au ieșit negative.

Pe de altă parte, loturile vândute din acest produs au fost date în urmărire și confiscate de autorități, potrivit ziarului.

Autoritățile au recomandat consumatorilor să fie atenți când cumpără carne și fructe de mare din import și "să fie precauți pentru a reduce riscurile de infecție".

Nu este primul caz de acest fel, având în vedere că miercuri, în orașul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveți importate din Ecuador, în timp ce în orașul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor pești congelați.

În data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveți albi congelați de la trei firme ecuadoriene după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele acestora, anunțase atunci Administrația Generală a Vămilor.

Televiziunea națională CCTV a informat marți că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziționase și că toate localurile din oraș care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău