China | 76 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic din luna ianuarie

  • 26 Iulie 2021 11:54
China | 76 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic din luna ianuarie

China a raportat luni 76 de noi cazuri de COVID-19, un număr record din luna ianuarie, cea mai mare parte dintre infectări fiind înregistrate într-o provincie limitrofă metropolei Shanghai, cel mai populat oraș din China, informează AFP, potrivit Agerpres.

China, prima țară care s-a confruntat cu epidemia de coronavirus la sfârșitul anului 2019, aproape că a eradicat maladia pe teritoriul său începând din primăvara lui 2020, iar de atunci viața a revenit în mare parte la normalitate.

Succesul a fost obținut în special grație campaniilor masive de depistare, lockdown-urilor stricte și plasării obligatorii în carantină a tuturor persoanelor care veneau din străinătate.

Persistă însă focare sporadice de contaminare.

Un număr de 39 dintre cei 76 de bolnavi anunțați luni de ministrul chinez al Sănătății au fost recenzați în Jiangsu, o provincie situată în nordul orașului Shanghai, în estul Chinei.

Mii de locuitori din Nankin, capitala provinciei, sunt în prezent în lockdown după descoperirea recentă a unui focar epidemic în aeroportul care deservește localitatea.

De duminică, cele 9,2 milioane de persoane care trăiesc în această metropolă trebuie să se supună unui al doilea teste de depistare pentru identificarea pacienților în cazul cărora simptomele apar mai greu.

China aplică o politică de toleranță zero în ceea ce privește virusul și se grăbește să izoleze noile focare, într-o perioadă în care varianta Delta, mai contagioasă, a devenit dominantă în țările învecinate India și Myanmar.

Un mic oraș chinez de la frontiera cu Myanmar folosește camere cu recunoaștere facială pentru a supraveghea deplasările locuitorilor și pentru a eradica un mic focar de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău