China | 19 persoane găsite decedate într-o mină de cărbune după o lună de căutări

  • 13 Septembrie 2021 18:45
China | 19 persoane găsite decedate într-o mină de cărbune după o lună de căutări

Nouăsprezece mineri chinezi rămași blocați în subteran după prăbușirea unei mine de cărbune în urmă cu o lună au fost găsiți morți luni, după îndelungi căutări, au transmis canalele media oficiale, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Douăzeci și una de persoane munceau în mina Chaidaer, în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei, când bolta de susținere s-a prăbușit brusc pe 14 august, au anunțat luna trecută autoritățile.

Un supraviețuitor și un mort au fost scoși la suprafață la câteva zile de la accident, dar salvatorii i-au putut găsi pe ceilalți mineri de-abia luni, decedați.

'Începând de luni dimineață, operațiunile de salvare s-au încheiat. Cele 19 persoane blocate au fost găsite toate în timpul căutărilor, niciuna dintre ele nu prezenta semne vitale', a relatat televiziunea de stat CCTV, citând echipa de salvatori.

Potrivit CCTV, peste 1.000 de persoane au luat parte la operațiunile care au durat aproape 30 de zile, în condiții epuizante la o altitudine de peste 3.800 de metri.

Mina este situată pe vastul podiș de mare altitudine Qinghai-Tibet, supranumit adesea 'acoperișul lumii', o zonă slab populată și cu o climă aspră.

Accidentele sunt frecvente în minele din China, unde normele de securitate și reglementările sunt puțin respectate.

În ianuarie, 11 mineri dintr-un grup de 22 au fost salvați dintr-o mină prăbușită din provincia estică Shandong, după ce petrecuseră două săptămâni blocați la sute de metri sub pământ.

În februarie, o explozie într-o mină de aur din aceeași provincie a provocat decesul a zece persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău