China: - 19,6 grade Celsius la Beijing, cea mai scăzută temperatură din ultimii 50 de ani

  • 07 Ianuarie 2021 18:40
China: - 19,6 grade Celsius la Beijing, cea mai scăzută temperatură din ultimii 50 de ani

Orașul Beijing a înregistrat joi cea mai rece dimineață a sa din ultimii 50 de ani, mercurul termometrelor ajungând la -19,6 grade Celsius, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă de miercuri cu un val de frig uscat venit din nord-vest și cu rafale de vânt puternice. Valul de frig urmează să persiste cel puțin până vineri.

Mercurul termometrelor nu urma să depășească -7 grade Celsius în cursul zilei de joi, fără a perturba însă viața metropolei chineze.

Miercuri după-amiază, un grup de pensionari a înotat într-un lac înghețat aflat într-un parc din Beijing, deși vântul bătea cu putere și temperaturile au scăzut la - 12 grade Celsius.

"Apa este rece, dar te simți bine când ieși", a declarat pentru AFP Nie Bing, un bărbat de 60 de ani.

"Cu cât este mai frig, cu atât trebuie să înoți cu mai multă forță", a declarat la rândul său un bărbat de 70 de ani pe nume Zhang.

Pentru a se putea bucura de sportul lor preferat, pe care îl practică zilnic, indiferent de vreme, cei zece pensionari trebuie să spargă gheața în bucăți mari pe care apoi le înlătură pentru a crea o zonă liberă suficient de mare ca să poată înota.

După ce ies din apă, unii se stropesc cu apă caldă și apoi se îmbracă înainte de a cânta împreună pe mal, admirând în același timp patinatorii care evoluează puțin mai departe pe lacul înghețat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău