Chile: Mii de manifestanți cer demisia președintelui Pinera

  • 28 Noiembrie 2020 09:46
Chile: Mii de manifestanți cer demisia președintelui Pinera

Mii de persoane au manifestat vineri la Santiago de Chile, cerând demisia președintelui conservator Sebastian Pinera pe fondul recrudescenței protestelor și al ciocnirilor violente cu poliția, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Aproximativ 10.000 de persoane, convocate pe rețelele de socializare, s-au adunat pe străzile din apropierea sediului guvernului, protejat de o puternică forță de poliție, pentru a manifesta pe bulevardul Alameda, principala arteră a capitalei chiliene.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa grupuri de bărbați care purtau cagulă și care aruncau cu pietre și au incendiat stații de autobuz.

Zeci de protestatari care au inspirat substanțele chimice prezentau vărsături și s-au prăbușit la pământ, au declarat jurnaliști ai AFP.

''Întregul Chile va continua să iasă în stradă, până când președintele va demisiona, atâta timp cât nu va demisiona Chile va continua să se mobilizeze, nu numai la Santiago, ci în toată țara'', a afirmat Andrea Molina, o protestatară în vârstă de 36 de ani.

Această manifestație survine după mai multe zile de ciocniri între protestatari și poliție precum și după marșul femeilor care a avut loc miercuri cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Un val de proteste fără precedent a izbucnit în octombrie 2019 în Chile și a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, care a lovit puternic țara. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău