Chile: Manifestanți au luat cu asalt un mare centru comercial în Santiago

  • 28 Noiembrie 2019 09:47
Chile: Manifestanți au luat cu asalt un mare centru comercial în Santiago

Ciocniri au avut loc miercuri între zeci de manifestanți și forțe de ordine în centrul comercial Parque Arauco, unul dintre cele mai mari din Santiago, incident ce survine în plină criză socială care afectează Chile, potrivit imaginilor difuzate pe rețelele de socializare, relatează AFP, preluat de Agrerpres.

Unii demonstranți, cei mai mulți tineri, au activat stingătoarele de incendiu, centrul comercial fiind cuprins de o ceață densă.

Centrul comercial a fost închis, în timp ce zeci de vehicule și camioane s-au adunat în apropiere pentru a protesta împotriva taxelor pentru autostrăzi.

Chile se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză socială din ultimele trei decenii, determinată de revendicări sociale cum ar fi creșterea salariului minim și marcată de confruntări violente. În afară de patruzeci de zile de proteste, în Santiago și alte orașe au avut loc în mod repetat jafuri și incendii în centre comerciale.

Grupul american Walmart a indicat miercuri că aproape 5.000 de locuri de muncă în magazinele sale din Chile sunt în pericol din cauza acestei crize.

Potrivit Institutului Național pentru Drepturile Omului (INDH), o femeie și-a pierdut ambii ochi după ce a fost lovită în față de o grenadă cu gaze lacrimogene lansată de poliție în timpul revoltelor, marți seară, în cartiere din sudul Santiago. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, Fabiola Campillay, după cum au afirmat fratele și soțul acesteia, a declarat INDH.

Între timp, un important fotograf chilian, Claudio Pérez, 62 de ani, a fost agresat de poliție în timp ce se afla la un protest pentru drepturile femeilor, în Santiago, a adăugat INDH.

Confruntările din Chile s-au soldat cu 23 de morți, dintre care cinci după intervenția forțelor de securitate, și peste 2.000 de răniți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău