Chile depășește Israelul la ritmul de vaccinare al populației

  • 10 Martie 2021 08:55
Chile depășește Israelul la ritmul de vaccinare al populației

Chile a depășit Israelul, devenind țară cu cel mai mare număr al populației vaccinate împotriva COVID-19 la suta de locuitori în ultimele șapte zile, transmite AFP.

"Astăzi avem un nou motiv pentru a ne mândri: Chile ocupă primul loc în clasamentul global al dozelor administrate la suta de locuitori", a anunțat marți pe Twitter executivul din Santiago de Chile, conform statisticilor publicate de portalul Our World in Data.

Conform acestor informații, Chile a administrat în medie 1.08 doze pe zi la suta de locuitori în ultimele șapte zile, iar Israelul 1.03.

De la începerea campaniei de vaccinare în decembrie, 4.176.094 de chilieni au primit cel puțin prima doză. Aceasta reprezintă peste 21% din populația țării de 18 milioane de locuitori.

Chile, alături de Mexic și Costa Rica, se numără printre primele țări din America Latină care a început vaccinarea și a negociat din timp achiziționarea dozelor de vaccin. În consecință, autoritățile chiliene au reușit să garanteze achiziționarea a 35 de milioane de doze, dintre care 10 milioane au fost deja livrate. Majoritatea provine de la compania chineză Sinovac.

În pofida campaniei de vaccinare, Chile se confruntă în continuare cu un nivel ridicat al ratei de infectare. Astfel, s-au înregistrat peste 5.000 de noi infectări zilnice timp de câteva zile consecutiv.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău