Cheltuielile pentru protezele unor categorii de pacienți vor fi acoperite de stat

  • 30 Noiembrie 2023 14:33
Cheltuielile pentru protezele unor categorii de pacienți vor fi acoperite de stat

Cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare reabilitării chirurgicale și protetice a unor categorii de pacienți vor fi acoperite din fondul asigurării obligatorii de asistență medicală. Prevederile în acest sens se conțin într-un proiect de lege votat de Parlament în lectură finală, transmite IPN.

Proiectul a fost înaintat de Ministerul Sănătății. Scopul este acoperirea cheltuielilor din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru proteze individuale și consumabile necesare reabilitării chirurgicale și protetice a pacienților cu patologie a capului, gatului, aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie, defect parțial sau total al globului ocular.

Proiectul mai prevede excluderea normelor legale care prevăd că Ministerul Sănătății gestionează asistența medicală primară. Potrivit autorilor, acest lucru este important inclusiv în contextul în care instituțiile de asistență medicală primară sunt fondate de către autoritățile publice locale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău