Cheltuielile de repatriere a celor 6 moldoveni morți în accidentul din Kaluga vor fi acoperite de Guvern

  • 04 August 2018 16:46
Cheltuielile de repatriere a celor 6 moldoveni morți în accidentul din Kaluga vor fi acoperite de Guvern

premierul Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză care să ofere tot suportul necesar persoanelor implicate în accidentul rutier din regiunea Kaluga, Federația Rusă, precum și rudelor și apropiaților acestora.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în această celulă au fost incluși reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Premierul a solicitat IGSU ca o echipă de specialiști să se deplaseze în Federația Rusă pentru a acorda suport răniților, dar și pentru a ajuta în procedura de repatriere a cadavrelor.

Prin urmare, astăzi 4 angajați IGSU pleacă în Federația Rusă în acest scop.

Totodată, Pavel Filip a cerut ambasadei Republicii Moldova la Moscova să se asigure că cei traumatizați au parte de îngrijirea necesară, iar în cazul în care starea acestora este gravă, IGSU să asigure transportarea lor acasă cu echipajul SMURD. Angajații ambasadei s-au deplasat la locul accidentului, dar și în spitalul unde sunt internați cei răniți, care au fost deja identificați, potrivit sursei citate.

Șeful Executivului a anunțat că cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această dimineață, la ora 7:40, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a 3 unități de transport. 8 persoane au murit, dintre care 6 sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți 8 cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău