Cheltuielile de personal din bugetul de stat pentru 2019, în creștere cu sute de milioane de lei (Mold-street.com)

  • 18 Iulie 2019 08:17
Cheltuielile de personal din bugetul de stat pentru 2019, în creștere cu sute de milioane de lei (Mold-street.com)

Estimările Ministerului Finanțelor arată că volumul cheltuielilor de personal din Bugetul Public Național pentru anul 2019 va fi cu circa 5% mai mare decât a aprobat fosta guvernare, scrie Mold-street.com.

Astfel pentru anul 2019, volumul cheltuielilor de personal în Bugetul Public Național (BPN) a fost aprobat în valoare de 15,05 miliarde de lei, potrivit sursei citate.

Ministerul Finanțelor estimează că în acest an cheltuielile reale de personal vor fi cu circa 700 de milioane de lei mai mari. Potrivit unor estimări publicate de Minister, dacă la Bugetul de Stat cheltuielile de personal se vor diminua cu circa 850 de milioane lei (de la 7,23 miliarde lei la 6,38 miliarde lei), apoi cele de la bugetele locale vor crește cu aproape 1,5 miliarde lei (de la 7,65 miliarde la 9,14 miliarde lei).

Referindu-se la procesul de rectificare a bugetului de stat pentru 2019, Natalia Gavrilița a spus că proiectul de lege în acest sens va ajunge cât mai curând în Parlament pentru a fi adoptat. Acesta prevede transferarea a peste un miliard de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal ale administrației publice locale, precum și reducerea cheltuielilor pentru investiții capitale care nu au fost executate.

De asemenea, vor fi adoptate anumite măsuri fiscale precum interzicerea magazinelor duty-free terestre și de la intrarea în țară, taxarea produselor petroliere, eliminarea scutirilor fiscale pentru jocuri de noroc, ceea ce ar pueat duce la o creștere a veniturilor bugetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău