Charles Michel: O amenințare împotriva Ucrainei este o amenințare împotriva Europei

  • 26 Ianuarie 2022 18:44
Charles Michel: O amenințare împotriva Ucrainei este o amenințare împotriva Europei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a exprimat miercuri solidaritatea cu Kievul, afirmând că o amenințare din partea Rusiei că va invada Ucraina este o amenințare împotriva Europei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''O amenințare împotriva Ucrainei este o amenințare împotriva Europei'', a spus Michel într-o conferință de presă comună cu premierul slovac, Eduard Heger, la Bratislava.

Anterior, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, declarase că tensiunile cu Moscova din cauza comasării de trupe ruse la frontiera cu Ucraina sunt "cel mai recent exemplu" al faptului că "Europa este în pericol".

"Ne confruntăm cu provocări. Europa este în pericol. Înainte, când se spunea așa ceva, unii râdeau, însă acum râd mai puțin", a apreciat marți Borrell în intervenția sa în Parlamentul European în cadrul unei dezbateri privind "Busola strategică", propunerea prin care țările UE caută să obțină o mai mare autonomie în domeniul apărării.

În ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina și a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie.

Moscova neagă orice plan în acest sens, însă Kremlinul insistă să primească garanții scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va fi primită în NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău