CFM: La Iași a fost discutată dezvoltarea sustenabilă a transportului de mărfuri în regiune

  • 09 Aprilie 12:58
CFM: La Iași a fost discutată dezvoltarea sustenabilă a transportului de mărfuri în regiune

„În perioada 4- 5 aprilie 2024, Directorul General interimar Serghei Tomșa, împreună cu delegația formată din 4 colaboratori ai Î.S. Calea Ferată din Moldova, au mers într-o deplasare de serviciu în orașul Iași, România, unde au avut o întrevedere cu Directorul general CFR Marfă, Daniel Apostolache și Directorul SRCF Iași Vasile Cozubaș.”, anunță Calea Ferată din Moldova (CFM) într-o postare pe Facebook.

 
„Deplasarea a avut scopul să consolideze parteneriatele și să optimizeze transportul feroviar de mărfuri în regiune, să identifice soluții optime și să construiască parteneriate solide pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a transportului feroviar de mărfuri. Această colaborare între CFM și CFR MARFĂ promite să deschidă noi căi pentru transportul eficient și sustenabil de mărfuri în întreaga regiune.
 
Unul dintre principalele subiecte de discuție a fost tariful transportului de mărfuri pe linia feroviară. O atenție deosebită a fost acordată competitivității și transparenței calculării tarifelor, pentru crearea unui mediu favorabil care să încurajeze utilizarea transportului feroviar de mărfuri. Acest lucru ar putea duce la o creștere semnificativă a eficienței și atractivității acestui mod de transport, care, în timp ar contribui la dezvoltarea economică a CFM și la îmbunătățirea sustenabilității în ansamblu.
 
Tot aici s-a discutat despre explorarea oportunităților de colaborare între cele două companii în ceea ce privește transportul de mărfuri în tranzit. Într-un mediu economic în continuă schimbare, adaptabilitatea și eficiența sunt esențiale pentru a asigura că necesitățile pieței sunt îndeplinite în mod optim.”, a declarat CFM.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău