CFM a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru salarizare

  • 05 Martie 2021 16:12
CFM a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru salarizare

Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru achitarea datoriilor salariale la întreprindere, transmite IPN.

Prim-vicedirectorul pentru planificare strategică la CFM, Vitalie Mucan, a dat asigurări, într-un briefing de presă, că angajaților salariul li se va achita în totalitate. Fondul de salarizare pentru o lună la CFM este de 27 de milioane de lei. Acum se plătește salariul pentru luna noiembrie, după care se va începe achitarea restanțelor pentru decembrie. Calea Ferată activează, transportă mărfuri, iar banii obținuți merg la achitarea salariilor și pentru motorină.

Vitalie Mucan a mai spus că CFM trece printr-un proces de restructurare, este mărit transportul de mărfuri. Se fac eforturi pentru a relua transportul internațional. În opinia sa, principala problemă ține de infrastructură. În ultimii 10 ani nu s-a investit în infrastructură și acum e nevoie de milioane de lei pentru a o restabili.

Licitația pentru lotul în cauză de fier uzat a fost desfășurată repetat întrucât agentul economic declarat câștigător în primă instanță nu și-a onorat obligațiile contractuale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău