Energia electrică s-a ieftinit. Noile prețuri aprobate de ANRE

  • 08 Decembrie 2022 17:15
Energia electrică s-a ieftinit. Noile prețuri aprobate de ANRE

Energia electrică se ieftinește cu mai bine de un leu pentru populația din centrul și sudul Rep. Moldova și cu aproape un leu în regiunea de nord, transmite Radio Chișinău.

Agenția Națională în Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi, 8 decembrie, noile prețuri la electricitate.

Astfel, începând de astăzi consumatorii deserviți de ”Premier Energy” vor achita un tarif de 4 lei și 62 de bani pentru un kilowatt/oră, în loc de 5 lei și 91 de bani. În același timp, în regiunea de nord unde operator este „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cetățenii vor plăti un tarif de 4,65 lei pentru un kilowatt/oră, cu 95 de bani mai puțin decât prețul în vigoare.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spânu, având în vedere compensațiile guvernului, pentru cei din categoria înaltă de vulnerabilitate  tariful final va fi de 3 lei și 70 de bani, iar pentru categoria foarte înaltă de, tariful final va fi de 3 lei 30 de bani /kwh.

Decizia  de ajustare a prețurilor la energia electrică vine după ce compania Energocom a semnat un contract de livrare a energiei electrice cu centrala de la Cuciurgan la un preț de 73 de dolari pentru un megawatt.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău